Novinky

Použití pšeničného kvasu Dunic do běžného a sladkého těsta

29.07.2013 10:11
Již delší dobu se zabývám množením a aplikací pšeničného kvasu do běžného a sladkého pečiva. Jedná se o pšeničný  kvas od firmy Dunic. K pšeničnému kvasu doporučuji určitě používat kvasomat Tradeilevain od firmy JAC. V České republice má zastoupení na všechny stroje od firmy JAC firma PEKASS Plzeň. Kvasomaty se prodávají o různých velikostech v rozmezí 40 až 225 kg. V testování na ostrých provozech mě pomáhají tyto pekárny: Pekárna Johan Zdice (již si zakoupil...

Vedení žitných kvasů

24.06.2013 19:51
Tento stručný návod jak vyrobit žitný kvas, je pouze jednoduchý výtah z knihy p.Vevřeny z roku 1951. Jedná se o nejlepší publikaci o žitných kvasech. Vedení žitných kvasů.doc (1153024)

Moje první knedlíky

25.05.2013 18:49
Nebude tomu věřit, co může pekař zažít!!! Kdo Vás může říci, že umí uvařit ovocné knedlíky??? No moc nás nebude a taky není. Je to fakt umění takový rádoby obyčejný knedlík uvařit. A ejhle mě se to povedlo J. Vyrobit knedlíky, které dobře vypadají a ještě k tomu skvěle chutnají, začínám se plácat po rameni, ale věřte nevěřte Já jsem to dokázal. A kde?? No přeci u nejlepšího výrobce knedlíků v Rožmitále pod Třemšínem. Jistě všichni znáte Oskavský knedlík!!! Tak tam tyto knedlíky...

Týdenní mise v Mělníku

13.04.2013 06:49
Mělník je krásné  a historické město. Zde se slévají naše dvě řeky Vltava a Labe. Ač by jste to lidičky moc nečekali, ale jedná se o kraj, kde se pěstují a vyrábí fantastická vína. Jak odrůdy červené, tak odrůdy bíle. A to vše u jednoho z nich www.vinarstvi-kraus.cz . Ale né snad, že bych tu pouze na koštu vín, ale jsou zde také pekařství, která již vyrábějí chleba a pečivo od roku 1991 a jeden s těch známějších je www.pekarstvipaul.cz . Majitelem této pekárny je...

Převáděcí seminář kvasomatu TRADILEVAIN na Slovensku

06.04.2013 17:17
Byl jsem pozván na Slovensko firmou PekaStroj s.r.o., abych jim pomohl s prezentací kvasomatu na pšeničné kvasy. Musím potvrdit, že jsem byl mile překvapen účastí zákazníku na tomto semináři. Dále bych chtěl poděkovat celému týmu fa. PekaStroj s.r.o. a největší dík patří majitelce pí.Kováčové. Obrázky s této akce budou později. Odkaz na firmu www.pekastroj.sk

Nový odborný článek

24.03.2013 12:36
Dle záznamů Jaroslava Hladkého z Břeclavi 1938, který popisuje některé suroviny. Tyto se používají v pekařském řemesle. A nejlépe vystihuje a popisuje mouku. Ponechal jsem to v prvorepublikové češtině. Hezké počtení.
Záznamy: 13 - 18 ze 28
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>