Archiv článků

Inspirace na ubytování a degustaci vína.

12.10.2013 08:49
Navštěvuji poměrně dost často pracovně jižní Moravu, tedy konkrétně městys Moravskou Novou Ves. Jde o vinařskou oblast, kde se pěstují velmi chutná a krásná vína. Mohu vřele všem doporučit ne jenom ochutnávat místní vína, ale také se zde ubytovat a tuto oblast si procestovat. Kde se ubytovat a...

Jde si doma vyrobit dobrý chléb?

12.10.2013 08:30
Tuto otázku si klade mnoho lidí. Ano jde to! Stačí, když si stáhnete nebo vytisknete jednoduchý návod k výrobě chleba a můžete začít. Já doporučuji použít polovinu surovin protože ta je na 1ks chleba. Drobenku si objednáte na www.pekarstvipaul.cz a ty Vám rádi pošlou drobenku....

Pekařství u Stolínů Louny

29.07.2013 11:22
Pekařství u Stolínů v.o.s.   Pekařství u Stolínů v.o.s. Karlova 612 440 01 Louny tel.: +420 412 432 575 mob.: +420 603 277 658 fax: +420 415 653 551 e-mail: pek.stolin@seznam.cz  

Použití pšeničného kvasu Dunic do běžného a sladkého těsta

29.07.2013 10:11
Již delší dobu se zabývám množením a aplikací pšeničného kvasu do běžného a sladkého pečiva. Jedná se o pšeničný  kvas od firmy Dunic. K pšeničnému kvasu doporučuji určitě používat kvasomat Tradeilevain od firmy JAC. V České republice má zastoupení na všechny stroje od firmy JAC...

IPEMA pekárna a cukrárna Kaplice

29.07.2013 10:01
  Ipema spol. s.r.o.            Masná 130 382 41 Kaplice Tel.  336 312 650 Fax. 336 313 216 www.ipema.eu

Vedení žitných kvasů

24.06.2013 19:51
Tento stručný návod jak vyrobit žitný kvas, je pouze jednoduchý výtah z knihy p.Vevřeny z roku 1951. Jedná se o nejlepší publikaci o žitných kvasech. Vedení žitných kvasů.doc (1153024)

Moje první knedlíky

25.05.2013 18:49
Nebude tomu věřit, co může pekař zažít!!! Kdo Vás může říci, že umí uvařit ovocné knedlíky??? No moc nás nebude a taky není. Je to fakt umění takový rádoby obyčejný knedlík uvařit. A ejhle mě se to povedlo J. Vyrobit knedlíky, které dobře vypadají a ještě k tomu skvěle chutnají, začínám se...

Týdenní mise v Mělníku

13.04.2013 06:49
Mělník je krásné  a historické město. Zde se slévají naše dvě řeky Vltava a Labe. Ač by jste to lidičky moc nečekali, ale jedná se o kraj, kde se pěstují a vyrábí fantastická vína. Jak odrůdy červené, tak odrůdy bíle. A to vše u jednoho z nich www.vinarstvi-kraus.cz . Ale né snad, že...

Převáděcí seminář kvasomatu TRADILEVAIN na Slovensku

06.04.2013 17:17
Byl jsem pozván na Slovensko firmou PekaStroj s.r.o., abych jim pomohl s prezentací kvasomatu na pšeničné kvasy. Musím potvrdit, že jsem byl mile překvapen účastí zákazníku na tomto semináři. Dále bych chtěl poděkovat celému týmu fa. PekaStroj s.r.o. a největší dík patří majitelce...

Nový odborný článek

24.03.2013 12:36
Dle záznamů Jaroslava Hladkého z Břeclavi 1938, který popisuje některé suroviny. Tyto se používají v pekařském řemesle. A nejlépe vystihuje a popisuje mouku. Ponechal jsem to v prvorepublikové češtině. Hezké počtení.
Záznamy: 11 - 20 ze 38
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>