Pekařský technolog

Zdeněk BÖHM

Šeříková 1196
Vejprnice 330 27
Česká republika
mobil: +420 602442529

IČO: 01387774


zd.bohm@seznam.cz

Mlynářské desatero

1. Jedině u mne mlíti budeš.
2. Nevezmeš meliva, dokud nezaplatils.
3. Pomni, abys měřičné dal a melné zapravil.
4. Cti mlynáře a chasu jeho, aby se ti dobře vedlo ve mlýně.
5. Nenecháš mlýnské stroje jíti na prázdno.
6. Zachováš ve mlýně ve všem a všude čistotu.
7. Nepokradeš a jen co tvého si vezmeš.
8. Nepromluvíš křivého svědectví proti mlynáři, že ti špatně semlel a málo dal.
9. Nepožádáš od mlynáře více, nežli semlels.
10. Aniž požádáš, co se rozprášilo.

Novinky

Tuto otázku si klade mnoho lidí. Ano jde to! Stačí, když si stáhnete nebo vytisknete jednoduchý návod k výrobě chleba a můžete začít. Já doporučuji použít polovinu surovin protože ta je na 1ks chleba. Drobenku si objednáte na www.pekarstvipaul.cz a ty Vám rádi pošlou drobenku. Výroba kvasu z drobenky.pdf (937135)
Již delší dobu se zabývám množením a aplikací pšeničného kvasu do běžného a sladkého pečiva. Jedná se o pšeničný  kvas od firmy Dunic. K pšeničnému kvasu doporučuji určitě používat kvasomat Tradeilevain od firmy JAC. V České republice má zastoupení na všechny stroje od firmy JAC firma PEKASS Plzeň. Kvasomaty se prodávají o různých velikostech v rozmezí 40 až 225 kg. V testování na ostrých provozech mě pomáhají tyto pekárny: Pekárna Johan Zdice (již si zakoupil...

Vedení žitných kvasů

24.06.2013 19:51
Tento stručný návod jak vyrobit žitný kvas, je pouze jednoduchý výtah z knihy p.Vevřeny z roku 1951. Jedná se o nejlepší publikaci o žitných kvasech. Vedení žitných kvasů.doc (1153024)

Moje první knedlíky

25.05.2013 18:49
Nebude tomu věřit, co může pekař zažít!!! Kdo Vás může říci, že umí uvařit ovocné knedlíky??? No moc nás nebude a taky není. Je to fakt umění takový rádoby obyčejný knedlík uvařit. A ejhle mě se to povedlo J. Vyrobit knedlíky, které dobře vypadají a ještě k tomu skvěle chutnají, začínám se plácat po rameni, ale věřte nevěřte Já jsem to dokázal. A kde?? No přeci u nejlepšího výrobce knedlíků v Rožmitále pod Třemšínem. Jistě všichni znáte Oskavský knedlík!!! Tak tam tyto knedlíky...

Týdenní mise v Mělníku

13.04.2013 06:49
Mělník je krásné  a historické město. Zde se slévají naše dvě řeky Vltava a Labe. Ač by jste to lidičky moc nečekali, ale jedná se o kraj, kde se pěstují a vyrábí fantastická vína. Jak odrůdy červené, tak odrůdy bíle. A to vše u jednoho z nich www.vinarstvi-kraus.cz . Ale né snad, že bych tu pouze na koštu vín, ale jsou zde také pekařství, která již vyrábějí chleba a pečivo od roku 1991 a jeden s těch známějších je www.pekarstvipaul.cz . Majitelem této pekárny je...
Byl jsem pozván na Slovensko firmou PekaStroj s.r.o., abych jim pomohl s prezentací kvasomatu na pšeničné kvasy. Musím potvrdit, že jsem byl mile překvapen účastí zákazníku na tomto semináři. Dále bych chtěl poděkovat celému týmu fa. PekaStroj s.r.o. a největší dík patří majitelce pí.Kováčové. Obrázky s této akce budou později. Odkaz na firmu www.pekastroj.sk
Záznamy: 13 - 18 ze 29
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>